Ελληνική Κουζίνα

Ελληνική Κουζίνα

Η ελληνική γαστρονομία είναι μία από τις πιο ισορροπημένες και νόστιμες που υπάρχουν. Το πιο σπουδαίο όμως είναι τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας.  Παρέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, τα μέταλλα και τις φυτικές ίνες που χρειάζεται το σώμα μας. Πρόκειται για μια διατροφή, η οποία βασίζεται κατά κύριο λόγο σε λαχανικά, ψάρια, άπαχο κρέας και ελαιόλαδο. Στο μεσογειακό κλίμα της Ελλάδας ευδοκιμούν τα ελαιόδεντρα, από τα οποία παράγεται το εθνικό μας προϊόν και παράλληλα ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ελληνικής κουζίνας. Το ελαιόλαδο παρέχει στο σώμα μας μια πληθώρα απαραίτητων συστατικών, ενώ  παράλληλα προσδίδει μοναδική γεύση στις συνταγές μας. Στην ελληνική κουζίνα σημαντικό ρόλο επίσης έχει και το τυρί. Χρησιμοποιείται μια μεγάλη ποικιλία από τυριά, όπως η φέτα, το κασέρι, το κεφαλοτύρι, η γραβιέρα, η φορμαέλα, το ανθότυρο, το μετσοβόνε και η μυζήθρα. Ακόμα μια σημαντική παράμετρος της Ελληνικής κουζίνας είναι οι μεζέδες που αποτελούν μια ποικιλία από μικρά γεύματα, που συνήθως σερβίρονται με κρασί, με ούζο ή με τσίπουρο. Η τέχνη της ελληνικής μαγειρικής βασίζεται στην απλότητα των υλικών της αλλά και σε μια γιορτή της φύσης αφού τα φρέσκα υλικά κάθε εποχής συνδυάζονται μοναδικά με διάφορα βότανα και μπαχαρικά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η ελληνική διατροφή αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της μεσογειακής κουζίνας.

Add Comment

Φωκίωνος Νέγρη 31
Τηλέφωνα επικοινωνίας :
Διεύθυνση :