Η ιστορία του Burger

Η ιστορία του Burger

Τα burgers είναι ταυτισμένα με την Αμερικάνικη κουλτούρα και αποτελούν  σήμα κατατεθέν της γρήγορης μαζικής εστίασης (fast food). Ωστόσο, η πραγματική ταυτότητα του δημιουργού τους  εξακολουθεί να είναι ανοικτή για συζήτηση ακόμη και σήμερα πόσοι πραγματικά γνωρίζουμε από που προέρχονται;

Υπάρχουν αρκετοί μύθοι για το πώς δημιουργήθηκε το πρώτο burger, παρακάτω αναφέρονται οι επικρατέστερες. Οι πρώτες καταβολές του burger ανιχνεύονται στη Μογγολία του Τζένγκις Χαν. Ήταν βολικό για τους στρατιώτες της χρυσής ορδής να τρώνε με το ένα χέρι και με το άλλο να ιππεύουν. Εκτός των άλλων οι πολεμιστές ‘κιμαδοποιούσαν’ ότι έβρισκαν στο διάβα τους. Μία άλλη εκδοχή θέλει τον 19ου αιώνα, στις γερμανικές κουζίνες αυτή τη φορά να ανθίζει το Hamburg steak Εκεί, λοιπόν, έπαιρναν ένα μεγάλο κομμάτι μοσχαρίσιου κιμά με καρυκεύματα, το περνούσαν από γουδοχέρι και ύστερα, ως μπριζόλα, το σέρβιραν στο πιάτο. Στις αρχές λοιπόν του 20ου αιώνα, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτοι Γερμανοί μετανάστες στην Αμερική και άνοιξαν τα δικά τους εστιατόρια σκέφτηκαν μια έξυπνη ιδέα, ώστε να μπορεί ο καθένας να μεταφέρει το φαγητό του και να το απολαμβάνει στον δρόμο. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Hamburg Sandwich, ο πιο κοντινός συγγενής του burger.

Ωστόσο, η επικρατέστερη εκδοχή για τον εφευρέτη του burger αποδίδεται στον Louis Lassen, ο οποίος προσπαθώντας να ικανοποιήσει έναν ανυπόμονο πελάτη του, επειδή του είχαν τελειώσει τα κρέατα. Αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όσα υπολείμματα κιμά υπήρχαν, δημιουργώντας ένα μπιφτέκι το οποίο  σέρβιρε ανάμεσα από δύο φέτες φρυγανισμένου ψωμιού. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως γευστικό και κάπως έτσι γεννήθηκε και καθιερώθηκε το burger, τουλάχιστον με τη μορφή που το γνωρίζουμε.

Add Comment

Φωκίωνος Νέγρη 31
Τηλέφωνα επικοινωνίας :
Διεύθυνση :